Race skal være sjovt...alvorligt talt ;-)

Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt, han har faktisk fattet begge dele lige dårligt! - hvem kender ikke disse bevingede ord fra Piet Hein's hånd, og det er faktisk grundidéen bag Cortina teamets indsats på både danske og udenlandske baner. For der er ingen tvivl om, at det er alvorligt, når man ligger side om side, med kun lakken imellem, med 175 km/t. Men alvoren kommer først og fremmest til udtryk i, at vi er der for at vinde. Og så er det alt det sjove drøner ind i billedet og overskygger i tusindefold de alvorlige sider. Her hvor adrenalinen og blodet bruser gennem kroppen og udløser læssevis af endorfiner og de helt store, brede grin. Det er alvorlig race for sjov. Det er klassisk race.

De tre personer bag Cortina Racing Team har hver deres indgang til historisk motorsport, men det er deres fælles interesse for hurtige og spændende biler, der har bragt dem sammen.

Teamet blev dannet i efteråret 2001, umiddelbart efter at de tre kørere havde kørt i afslutningsløbet på Jyllands Ringen. Alle var enige om at man ville stå stærkere ved at arbejde tæt sammen om de mange opgaver, der følger med et racerteam på det plan kørerne da havde nået.

Cortina Racing købte dengang en ældre bus som blev ombygget til biltransporter, værksted og hyggestue, og den dannede base for teamet de første år. 

I 2005 blev der behov for noget større til den ene Mini Cooper og de tre Ford Lotus Cortina, og det blev til et helt sættevognstræk. Vognen kunne rumme alle fire biler, værktøj og reservedele og fungere som bolig for teamet, da turen for første gang gik til historiske billøb i udlandet. Der er tale om et sammentømret team, hvilket resultatlisten taler sit tydelige sprog om: Syv Danmarksmesterskaber, og et utal af sølv- og bronzemedaljer.

Teamet er blevet kendt for den gode stemning i depotet – og for resultaterne: Når de tre kørere holder på startgridden og det røde lys slukkes, går alle tre efter at komme først over målstregen. Teamet er desuden kendt for gang på gang at vise konkurrenterne deres karakteristiske, runde og tredelte Cortina baglygter, som de alle har lært at kende.

H.K.H. Prins Joachim

Fødselsdato: 7 Juni 1969

Bil: Ford Lotus Cortina 1965

Racer CV: Racerlicens fra Køreteknisk Institut ved Roskilde i 2001

Placeringer: DM 2005 – 2007 – 2009 - 2011 og 2013

Baggrund: H.K.H. Prins Joachim sidder bag rattet i den hvide Cortina med startnummer 65 og Dannebrog på vinduet. Han gjorde sin entre i historisk motorsport, da han i 1996 blev protektor for det københavnske motorløb Copenhagen Classic Car Cup. Men interessen for motorsport rakte længere end til en plads på tilskuerrækkerne, så i 2000 blev en Lotus Cortina erhvervet. Prins Joachim tog i 2001 sammen med hold- og barndomskammeraten Oscar Davidsen Siesbye racerlicens på Køreteknisk Institut ved Roskilde.

Martin Berner

Fødselsdato: 11 september 1959

Bil: Ford Lotus Cortina 1965
Placeringer: DM 1995 – 2003 – 2004 – 2006 – 2014

Racer CV: Startede med at køre gokart på hobbyplan . Fik i 1994 racerlicens på Ring Knutstorp . I 1995 var den grønne Cortina på banen for første gang og det var drømmen der gik i opfyldelse. DM blev vundet i 1995 for klassen for -65 biler men teknikken og pengepungen kunne ikke helt følges ad. Det blev til en pause fra midt 1996 og til Cortina Racing så dagens lys i 2002 .

Baggrund: Martin Berner har i sin bil realiseret drømmen om en British Racing Green Ford Lotus Cortina. Den kører med startnummer 56. I 1994 stod Martins bil klar, og den kørte i 1995 en DM-sejr hjem. Da Prins Joachim i 2000 erhvervede sit eksemplar af en Ford Lotus Cortina, blev Martin mekaniker på bilen, og i samme ombæring blev grundstenen til et samarbejde med Cortina Racing lagt.

Oscar Davidsen Siesbye

Fødselsdato: 15 januar 1967

Bil: Ford Lotus Cortina 1965

Racer CV: Tog i 2001 sammen med Prins Joachim racerlicens på Køreteknisk Institut ved Roskilde.

Placeringer: Oscar er altid klar til at snuppe en sølv- eller bronzepokal når en af de to andre løber med guldet. Oscar er god for ni DM sølv- og bronzepokaler.

Baggrund: Oscar Davidsen Siesbye har fået interessen for race og klassiske biler grundlagt fra barnsben. Faderen, Adam Siesbye, havde en fortid som aktiv rallykører, og benzinen ruller videre i blodet på sønnen. I starten var kærligheden kastet på en Morris Cooper, som til stor fornøjelse blev kørt af dem begge. Men der skulle mere fart over feltet, og til sæsonen 2005 erhvervede Oscar Davidsen Siesbye sit eget eksemplar af en Ford Lotus Cortina. Den er teamets sorte bil og bærer startnummer 71.

 

Mekanikerne

Torben Poulsen

Da Prins Joachim erhvervede sin Cortina fik Torben Poulsen, TP Motorsport, arbejdet med at vedligeholde og forbedre teamets Cortinaer. Torben har siden været teamets tekniske troldmand, som har gjort det muligt at vinde de syv DM guldpokaler og diverse sølv og bronze. 

 

Morten Smith

Torben har haft god hjælp af vennen Morten Smith. Det lille tekniske team ved i dag ALT om hvad der skal til at vinde racerløb i en Ford Lotus Cortina.

 

Oliver Luplau Hansen

Mekanikerteamets yngstemand