Questions asked

Ofte stillede spørgsmål om Cortina Racing.

Q: Hvorfor Ford Lotus Cortina?

A: Vi mener, at Lotus Cortina var den første ”GTI”-bil, og derfor den helt rigtige historiske racerbil. Lotus Cortina var den første familiebil, der kunne erhverves i en kraftigere version. Fabrikken tog en standard familiebil fra samlebåndet og lod Collin Chapman fra Lotus ændre samt forbedre bilen. Det resulterede i en – efter datiden – meget potent og hurtig bil. I 1963 var en standardbil med 108hk en heftig sag.

  

Q: Hvordan bliver bilernes startnummer tildelt?

A: Bilens startnummer kan vælges hos ”Historisk Motor Sport”, der er en af motorklubberne bag historisk motorsport i Danmark. Prins Joachim har valgt nummer 65, fordi bilen er fra 1965. Martin kører med nummer 56, mens Oscar har sat sig på nummer 71.

  

Q: Hvor meget træner I?

A: Det har stor betydning at holde formen ved lige – for både bilerne og kørerne. Derfor sætter vi gerne hinanden og andre stævne i et gokartcenter, inden sæsonen for alvor går i gang. Det opfrisker lidt af det køretekniske, træner reaktionsevnen og sidst, men ikke mindst – det vækker konkurrence genet. Træningen bliver ofte suppleret med en tur i fitnesscentret samt løbetræning.

 

Q: Hvordan bliver man samarbejdspartner?

A: Cortina Racing har en gruppe samarbejdspartnere, vi samarbejder med. De er en stor del af holdets ”hovedmotor” og støtter op om teamet. Vi mødes typisk i forbindelse med løbsarrangementer, hvor vi åbner dørene for samarbejdspartnere og deres gæster. Der er mulighed for at se nærmere på bilerne, hilse på kørerne og få indsigt i det store arbejde, der foregår bag kulissen, før bilerne triller ud på banen. Kontakt Oscar Davidsen Siesbye på +45 40 62 36 55, Martin Berner på +45 99 55 52 40 eller commercial manager Bertel Bang på +45 40 19 72 93.